Registracija

 

Prijava

 
Prijava
Ste pozabili geslo? Registriraj se
 
 

Knjiga In-house javno naročanje

Knjiga In-house javno naročanje

Vsebina

Knjiga avtorice mag. Njives Prelog Neffat sistematično in analitično obravnava vsa vprašanja instituta in-house oddaje javnega naročila na enem mestu. Gre za izjemo, ki jo predhodno veljavne direktive niso poznale, kajti gre za institut, ki se je razvil prek razvoja sodne prakse Sodišča EU. Knjiga podrobno analizira sodno prakso in sistematično obravnava vsakega od elementov in-house razmerja, ki mora biti kumulativno izpolnjen, da razmerje in-house med naročnikom in ponudnikom obstoji. Na ta način se bralec seznani tako z uporabo kot genezo razvoja posameznega elementa, ki mora biti za nastanek in-house razmerja izpolnjen.

Predmet obravnave je tudi soroden pravni institut sodelovanja med naročniki pri doseganju skupnih ciljev v javnem interesu, ki je znan kot »Hamburg doktrina«. Tudi ta institut se je oblikoval prek razvoja sodne prakse in čeprav nima mnogo skupnih elementov z in-house razmerjem, jima je skupno to, da gre prav tako za izjemo od pravil javnega naročanja, ki temelji na posebnih razmerjih med naročnikom in izvajalcem javnega naročila.

V knjigi je prav tako obravnavana tudi pozitivno pravna ureditev in-house javnega naročanja v direktivah 2014/24/EU in 2014/25/EU. V tem delu knjiga analizira pravno ureditev tega instituta v obeh direktiva (o splošnem in o infrastrukturnem javnem naročanju) v luči omenjenih elementov, ki so predpogoj za nastanek izjeme in jih je razvila sodna praksa. Ti elementi so v obeh direktivah (enako tudi v direktivi 2014/23/EU o podeljevanju koncesijskih pogodb) isti, zato je za njihovo razumevanje in uporabo izjemnega pomena poznavanje sodne prakse Sodišča EU.

Zakaj je branje te knjige obvezno?

Knjiga je priročnik, katerega namen je prispevati k praktični in pravilni uporabi instituta in-house razmerja v praksi, kajti napačna oz. neupravičena uporaba tega instituta ima za posledico oddajo javnega naročila brez izvedbe ustreznega postopka, ki pa je eden izmed zakonskih znakov za prekrškovno odgovornost naročnika in njegove odgovorne osebe.

Naročanje

Za naročilo izpolnite spletni obrazec spodaj ali pa natisnite pdf naročilnico tukaj. Izpolnjeno naročilnico pošljite na naslov: JNP d.o.o., Miklošičeva cesta 18, SI-1000 Ljubljana ali po faksu 01 300 00 65. Cena posamezne knjige: 40,00 EUR.

 
 
 

Spletno naročilo knjige In-house javno naročanje

Za uspešno naročilo knjige In-house javno naročanje vas prosimo, da izpolnite spletno naročilo spodaj.

V primeru, da želite oddati naročilnico po navadni pošti, vas prosimo, da natisnete naročilnico v pdf obliki tukaj.
Izpolnjeno naročilnico pošljite na naslov: JNP d.o.o., Miklošičeva cesta 18, SI-1000 Ljubljana ali po faksu 01 300 00 65. 
Cena posamezne knjige znaša 40,00 EUR.

Spletno naročilo (izpolnite obrazec spodaj)

 
    1. JNP d. o. o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.